top of page
Obrázek autoraMatěj Hackl

Motivace jako součást genetiky...

Je motivace součástí vaší genetiky nebo ne? Proč někteří z nás makají 100x víc než ostatní a někteří na to doslova serou? Zkusíme si to probrat v následujícím článku.

Každý z nás máme v genetické kódu zakódováno jak moc budem motivovaní a jak moc budem makat. Jen je rozdíl zda se vědomě rozhodneme tuto DNA využívat nebo ne.


Uvedu příklad na mé osobě: Od malička jsem hrával kolektivní sporty a to jak na základní škole, tak po škole a prakticky každý den. Ráno jsem vyběhnul na hřiště a večer jsem se vrátil domů. Stal se ze mě profi fotbalista? I přesto, že jsem trénoval více než ostatní, tak bohužel nestal, jelikož moje genetika na kolektivní sporty je taková, že zvládnu hrát každý, ale jen jako průměrný hráč. Pak jsem se od 15 do 20 let rozhodl se na toto všechno vykašlat a nevyužívat moje "nadání" proto makat na tom co chci. Probudilo se to nazpět v okamžik kdy kámoš začal makat ve fitku a já si řekl, že nebude lepší než já. A myslíte, že někdy pak byl lepší než já? Ne.


Ač to může znít namyšleně, makal jsem na tom znovu od rána do večera. Začal jsem studovat fitness, trénoval každý den, dokonce půl roku cvičil i dřep každý den a neustále se zlepšoval. Měl jsem čtyř hodinové tréninky a bral stravu vážně. Všechno tohle úsilí přineslo odměnu v podobě fitness trenéra a tím splnění jednoho snu, že budu dělat práci, která mě bude naplňovat.


To neznamená, že bych nějak polevil, studování je prakticky na každodenním pořádku. Každý rok si nastavuji nové cíle a ty pak musím splnit i když to někdy znamená jít třeba do extrému.


Letos chci zvednout na mrtvý tah 300kg a použiji svoji paličatou genetiku aby mi v tom pomohla.




Dá se toto ale nějak vybudovat? Bohužel moc ne, ale člověk se pořád může snažit v rámci jeho genetického zdroje a tak pořád bude pro něj na 100% úspěšný. Protože nejhorší je se na vše prostě a jednoduše vykašlat a jen tak proplout životem i když má člověk navíc.


Vždy se snažte o to dosahovat co nejvíc a pomalu se posouvejte vpřed a pak vám ani nepřijde, že děláte dvojnásobek toho, co jste dělali před rokem.


Takže na začátku jsem mohl vlastně říci jen ano a bylo by to, ale chtěl jsem se podělit o takový menší myšlenkový pochod a snad je to dosti pochopitelné i pro ostatní a porozumí tomu, co jsem chtěl tímto článkem říci.

2 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page