top of page

Pod Činkou - Cesta za snem...

Aktualizováno: 12. 3. 2022

Pod Činkou - Cesta za snem...


Jelikož se jedná o náš stý článek, tak jsme se shodli na tom, že vám napíšeme článek o naší cestě za snem...

Jestli to teda nakonec je tak snové jak si na začátku všichni myslí nebo je lepší do něčeho podobného ani nechodit?


Toto vám přinese náš rozsáhlý článek o Pod Činkou, které se jmenovalo původně diametrálně jinak.





Co to vlastně znamená Pod Činkou?

Pod Činkou má původní myšlenku v tom, že chceme přiblížit silový trénink i běžné populaci a ukázat tak lidem, že i základní vybavení posilovny vám může zlepšit život.

Samozřejmě, že chceme zdokonalovat i sportovce a profi sportovce a dle toho bude i odpovídat další vybavení našich nových prostorů, které doufáme, že letos budeme mít hotové.


V jednoduchosti


Pod Činkou má znamenat silový trénink pro všechny

Kdo všechno za Pod Činkou stojí?

Původně to měla být posilovna jen mě a Barči, jelikož jsme němeli kde trénovat a ani naši klienti, protože začal celý ten blázinec s covidem.

Ale to se jaksi v průběhu trošičku změnilo a přes pár hádek a rozloučení a sloučení je nás nakonec 5 a maximálně se rozrosteme jen o jednoho člena navíc, ale pššt to je vlastně ještě tajemství a nikdo to neví.




Takže zde pár slov od každého z nás -


Matěj Hackl



Když jsme se s Barčou rozhodli, že zkusíme z našeho vybavení v pokojíčku udělat fitko, tak jsem měl hned jasnou představu jak by to mělo vypadat.

Soukromý a menší komunita lidí, kteří se navzájem podporují.

Prostě a jednoduše "rodina".

Asi jsem se moc koukal na Rychle a Zběšile.

Ale jelikož i mé začátky byli v soukromé posilovně Home Fitness a s majitelem pořád spolupracuji, tak jsem vědel jak naše fitko musí fungovat.

Navíc všichni milujeme silové sporty a přiblížit je běžné populaci formou osobních tréninku je něco naprosto úžasného.

Rozhodně plánujeme v Plzni velké věci, ale soukromý si zachováme pořád a úzký kruh klientely také.

Protože jinak bychom byli jako každé druhé fitko.

Ale co je na Pod Činkou asi to nejhezčí, tak to je asi to jak všichni rosteme nebo se posouváme dál v životě s tím fitkem, které se rozšiřuje právě díky všem co ho navštěvují.

Barbora Josková



Mít vlastní fitko je v dnešní době sen pomalu každého trenéra.

Není divu, ale na přesyceném trhu s posilovnama je nutné něčím vyčnívat.

A o to jsme se také snažili. Nedělat jen obyčejné fitko, ale místo, kam se lidé budou rádi vracet a kde bude super komunita lidí.

Protože na lidech to stojí.

I z tohoto důvodu se snažíme naše vybavení uzpůsobovat potřebám našich klientů, to samé lze říct o "doplňkovém prodeji" - na vše dostávat zpětnou vazbu a dle toho vše uzpůsobovat. S tím, jak to vše začalo - jak už zmínil Matěj, v pokojíčku našeho bývalého bytu, je pomalu k neuvěření, kam se to pomalu, ale jistě posouvá. Každým rokem se snažíme zkvalitňovat naše prostory, vybavení i naše znalosti.


Pro mě je to takové naše "miminko", které si pomalu vypipláváme.


Jan Bittengel


Co pro mě znamená Pod činkou


Pod činkou je místo, ale ani tak nezáleží na tom kde je, ale jaký lidi tam jsou a to je na Pod činkou to nejdůležitější.

Jsou tady totiž lidi a to ať už cvičenci tak i trenéři mezi kterými se člověk nemusí ničeho bát, nemusí se bát, že by se ztrapnil nebo, že by ho někdo očumoval, případně ho chtěl kritizovat, že něco dělá blbě.







Vládne tady přátelská atmosféra a každý se tu může cítít jako doma.





Vít Vachout


Co znamená posilovna Pod činkou pro mě?

- je to místo plné přátel, které mi otevře dveře do světa s názvem "MOJE PRÁCE MĚ BAVÍ"

a co znamená moje práce Pod činkou pro vás jakožto mé potenciální klienty?

- Budu pro vás trenér, který nebude řešit jen to kolik zvednete na biceps a o kolik centimetrů za týden narostl.

Mým hlavním cílem bude to, aby jste dělali to co vás baví, aby jste to dělali nejlépe jak zvládnete s pocitem, že jste pro svoje tělo udělali něco dobrého.

Tělo je stvořeno k pestrému pohybu, proto se budeme společně snažit, aby ho mělo dostatek.

Jana Sponnerová


Soukromí a volnost v tom, co ve fitku chcete nebo potřebujete – přesně myšlenka, kterou se snažíme následovat. Začalo to jako projekt pár přátel, kteří chtěli najít svůj vlastní prostor pro pohyb.

A když jsem tenkrát měla možnost si poprvé vyslechnout tuto myšlenku dvou lidí (Matěje a Barči) o svém vlastním soukromém fitku a tak i prostorech pro své klienty, bylo to ono.

Rok se s rokem sešel a momentálně fungujeme jako komunita lidí, trenérů, přátel.

Snažíme se budovat něco odlišného a zároveň vytvářet co nejlepší podmínky pro všechny, kteří se zajímají o oblast sportu, zdraví a kteří by chtěli pomoci v jakémkoliv směru.

Není to ovšem práce jen na prostorách, nákupu vybavení či jiných materiálních věcech.

Každý pracujeme také sami na sobě v oblastech, které jsou nám nejbližší, a tak se učíme novým věcem, nabíráme zkušenosti, které potom využíváme v práci s lidmi.

Každý z nás se zaměřuje na úplně odlišné oblasti, a tak věřím, že v budoucnu budeme moci nabídnout pomocnou ruku komukoliv z vás.

Nebylo Pod Činkou původně něco jiného?

Ano Pod Činkou se zrodilo prakticky až s příchodem Janči a Víti.

Před tím jsme prakticky byli každý sám za sebe a až potom vznikla první myšlenka Two Lifting Vegetables - což bylo první spojení dvou trenérů dohromady.

Tento projekt, který má stále aktivní doménu twoliftingvegetables.com byl prakticky projekt na online trénování převážně silových trojbojařů.

Později nám přišlo jméno dvě zeleniny málo... a tak se tento projekt změnil na Lifting Vegetables =. znamenalo už první náznak RODINY nebo komunity.

Bylo nás pár a všichni jsme se navzájem podporovali, dokonce Janča byla vlastně mezi prvními klientkami a teď je členkou Pod Činkou - i tak to někdy dopadne.


Takže zeleniny vlastně teď jsou v takovém spánkovém režimu, ale do budoucna se s nima ještě počítá, jakožto s oddílem silového trojboje.

Ale vlastně kdo víc co bude za pár let nebo dokonce za pár dní.

Třeba vše zůstane pod hlavičkou Pod Činkou


A pak přišel covid a z onlinu se muselo i vymyslet něco co by fungovalo v ofline světě a tak se prakticky zrodilo Pod Činkou.

Název se dával dohromady aby byl líp využitelný pro český trh a aby si hned každý dokázal pod tím jménem představi o co vlastně jde.

I když by si člověk mohl říct, že to může být cokoliv od prodeje činek až po posilovnu nebo nějaké ležení pod činkou :D


Přemýšleli jsme i nad využitím domény .com a nebo využití našeho jména v anglickém názvu Under the Bar nebo Under barbell a zkusit přiblížit náš cíl i do světa, ale to asi předbíháme moc dopředu.


Jelikož hlavním smyslem Pod Činkou bude vždy komunita v našem fitku.

Co nás čeká do budoucna?

To asi nikdo neví :D

Ale plány jsou takové, že chceme vyklidit jedny super prostory pod naším současným fitkem a napcat do nich vybavení, které si každý z nás vybere dle svého zaměření.


Díky tomu si u každého trenéra můžete zvolit službu, která bude přímo pro vás.

Navíc i přes rozšíření prostorů slibujeme, že zachováme soukromé tréninky = jediní lidé co budu v posilovně jsou trenéři a jejich klienti - nikdo bez trenéra se do našich prostorů nedostane.

A tak maximální počet lidí, kteří by se mohli v jednu hodinu objevit v posilovně bude 15 = 5 trenérů a 10 klientů, ale to by bylo za předpokladu, že každý trenér si bere dva klienty na jednu tréninkovou jednotku.

A pro případ absolutního klidu, si stále zanecháme naše původní prostory, kde bude vždy jen jeden trenér a jedno klient.


Dostali jsme i zajímavý nápad od jednoho našeho klienta ohledně trénování dětí, ale o tom bychom se mohli pobavit v komentářích zde nebo na našich sociálních sítích.

A ne nebojte silový trénink vám vaše děti nezničí, alespoň ne tak jak ho vidíme my.


Závěrem

Stavba něčeho takového rozhodně není jednoduchá, obzláště když mají všichni své původní práce a tato práce je zatím "koníček". Pokud chce někdo začít podnikat, tak by si to měl pořádně rozmyslet, rozhodně to není o tom dneska to udělám a za měsíc se vracím do práce s dluhy, jelikož moje podnikání nevydrželo, na to si dávajte bacha.

Domluva je občas to nesložitější a i když v průběhu článku to zní vše fajn a super, tak víc hlav sice víc ví, ale taky každá má svůj názor a svoji tvrdost.

To může být i rychlý konec dobrého kamaradství nebo celého podnikání.

A ani my jsme se podobným problémům nevyhnuli, ale i přes to jsme je přežily a vše teď konečně vypadá, že je na dobré cestě.

"SEN" je hezká věc, ale REALIZACE diametrálně odlišná, tak pokud nejste podnikatelé od přírody, tak to ani nezkoušejte
29 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page