top of page

4. Mistrovství Moravy v klasickém (RAW) silovém trojboji dorostu a juniorů

I na Moravě jsme měli letos svého zástupce (původně měli být dva, ale nevadí).

Kdesi v té vlastně úplně jiné republice co si říká Morava, za nás závodil mistr Goliášek nebo teda Pavel Goliáš.


Klučina co nás oslovil před sedmi měsíci a jeho mrtvý tah vypadal, no přiznejme si tragicky, ale jinak už nějaký základ měl. Takže dostal na našem společném whatsappu přezdívku (ne) nadějný.


Takže první měsíce se opravovala technika, ale i tak byl schopný udělat s naší pomící neskutečný progress. Za necelých 7 měsíců i jako pokročilý lifter přidal 85kg na svůj total.


Bohužel jsme nemohli být s ním na jeho závodech a MČR jsme se rozhodli nejít a radši se rovnou vrhnout do offseason. Ale i tak jsme mu na dálku řikali co má dělat a naštěstí poslechl.


Na našem instagramu jsme o Goliáškovy měli už jeden post, který vypadal takto:

(NE)NADĚJNÝ GOLIÁŠ⁣⁣ @p.golias

Nebo

⁣⁣

Dal nám kompliment za naší tvorbu, pak zjistil, že máme i účet se žrádlem a nakonec si řekl, že jsme asi dosti crazy, abychom ho mohli i trénovat a teď nám cáluje za to, že mu píšeme jak boží je :D⁣⁣

⁣⁣

Ale teď vážněji, tak nějak liftit uměl a dokonce se sám odhodlal i na závody, ale co teda u něj hodně trpělo byla jeho sumo mrtvola a tak jelikož se chceme taky jednou pochlubit naší (teda i jeho, protože musel občas i trochu cvičit a poslouchat) prací, tak když svajpnete přes jeho úchvatný ksicht, tak uvidíte krásnou transformaci z kulaté želvy 🐢 na rovného sumo zápasníka 🎎 (trochu nám začal papat víc a tahá sumo).⁣⁣


A tak report z těchto závodů necháme raději na něm.


Den D (ne jakože debil, ale jakože důležitej)


Dne 12.9. jsem se účastnil svých prvních závodů pod velením zelenin.

Příprava až k tomuto dni probíhala podle plánu, a až na pár bolístek, kvůli kterým jsme museli lehce poupravit trénink, naprosto bezproblémově. V hlavě mi hlodala jen jedna myšlenka a tou byla tělesná hmotnost.



Téměř každý lifter zná pocit nejistoty ohledně toho, jestli naváží (u některých nastane dřív, u některých později). Já závodil v kategorii do 93 kilogramů (čti středně tlustí). Něco přes dva měsíce před těmito závody jsem tedy musel ukončit tzv. kulturistický objem a dostat se, pokud možno s co nejmenší ztrátou svalové hmoty a hlavně síly, z váhy 97 kilo na požadovaných 93. S drobnými úpravami jídelníčku to byl až podivuhodně snadný úkol a týden do závodu se moje tělesná hmotnost nalačno pohybovala kolem 91,5 kilogramů.


Ráno v den závodů jsem měl tedy luxus snídaně a hlavně kvalitního pitného režimu. Až na frontu na vážení (která kvůli 70 přihlášeným závodníkům nevypadala ani jako fronta na vážení ale spíš jak kdyby měli v kauflandu výprodej kuřecího) která naštěstí byla díky zkušenosti rozhodčích pryč za pouhých 30 minut, všechno napovídalo tomu, že dneska se bude dařit.


Závody jsem zahájil dřepem, a už v rozcvičovně mi bylo jasné, že dneska to půjde. První pokus na jistotu byl opravdu lehký, druhým pokusem jsem překonal svoje dosavadní maximum o dvě a půl kila pořád tam byla obrovská rezerva. I třetím pokusem se zadařilo a já si s jistotou odnášel ze dřepu úspěšných 207,5kg a 35 kilogramů posun od posledních závodů.


Benche probíhaly v podobném duchu. Po opravdu lehkém prvním pokusu, který i hlasatel ohodnotil slovy “Tak to byla rychlost.” Jsem se právem nebál nechat si naložit daleko víc a už druhým pokusem jsem překonával svoje dosavadní maximum o značnou váhu. Třetí pokus byl velice podobně jistý jako třetí pokus dřepů a já tak zapsal 132,5kg a neuvěřitelných 30 kilogramů posun od posledních závodů.


Poslední disciplína začala se stejnou grácií jako předchozí dvě. V rozcvičovně šlo vše podle očekávání. Po prvním a druhém pokusu, které byly najistotu jsem dosáhl 1.výkonostní třídy (což bylo cílem pro tyto závody). Třetí pokus, kterým jsem původně plánoval útočit na medailové pozice, byl i díky tomu, že jsem se dokázal správně mentálně nastavit, pocitově lehčí a svižnější než první a druhý. Na medailové pozice jsem nakonec neútočil, protože kluci byli výkonově ještě kousek dál, ale se zvednutou váhou 235kg jsem byl naprosto spokojený. Stejně spokojený jsem byl i s posunem 20 kilo oproti posledním závodům.


Podtrženo sečteno, odvezl jsem si, kromě úžasného pocitu a spousty zážitků, 5.místo ze své kategorie, 14.místo z 34závodníků v absolutním pořadí, trojboj 575kg a 85 kilo posun na totalu oproti závodům půl roku zpět. Nazval bych to lepším průměrem.




8 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page