top of page

Fitness a děti 🧒 👧



Jelikož dnešní doba je jaká je a rodičovství je dosti často bráno - ná tady máš tablet, psko, telefon nebo počítač a hraj si, protože já nemám čas tě zabavit.

Takže dítě, které by prakticky mělo být od rána do večera v pohybu a hrát si s kámošema venku, tak sedí doma na zadku. Čím vlastně zapomíná všechny pohybové vzorce, prakticky jako dospělý člověk se sedavým zaměstnáním.

A to je prostě špatně, protože dítě si tak vybuduje nechuť do sportu nebo celkově pohybu.


Dítě by se mělo ideálně vyběhat, zabavit, unavit a naučit nové pohyby.


Takže, ale na jaký sport ho dát?

Nejlepší je co největší komplexnost, čím více různorodé sportování bude tím lépe.

Nechci vám tu dělat nějakou propagandu jen fitku, protože o tom fitness není. Fitness je prakticky univerzální, jen dneska je tento pojem spojen jen s posilovnami a závažím.


Klidně ať dítě dělá každý den něco jiného a činky můžou být taky z nějaké části doplňkem, klidně jako doprovod pro ostatní sporty co dítě bude dělat.


Nemusíte se bát, že by se s vaším dítětem něco stalo, ba naopak bude z něj nakonec zdravý a funkční dospělý člověk.


Horší je pokud dítě začne zajímat jen jeden sport a bude ho brát závodně, tam už počítejte, že když jde o závodění, tak je vždy něco za něco. Většinou se pak málo kompenzuje jednostranné zatížení daného sportu.


Jen abych to shrnul - fitness a dítě = ano ✅

Ideálně ať to vaše dítě baví, protože pak ho k tomu těžko doženete a v dnešní době, kdy obezita strmě stoupá a to i u dětí, tak pohyb navíc je určitě fajn 🙂

24 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page