top of page

Jak spálit kalorie i "bez práce"

Je to vůbec možné?

Odpověď bude ano i ne :D


A i když toto budou velmi obecné rady, tak za mě je některé věci potřeba opakovat neustále dokola, jelikož i v dnešní době nad podobými věcmi, někteří lidé prostě a jednoduše nepřemýšlí a raději hledají okliku jak by daný problém vyřešili.


Nejdříve tedy aktivity, které asi budou stát nějaké úsilí - KARDIO



nemusí být formou HIIT nebo podobných intenzivních metod, ale bude stačit třeba lehká projížďka na kole, která vám může přidat za půl hodiny 200-300kcal do vašeho denního plánu.


Dalším, způsobem jak vlastně aktivně a i posléze bez práce pálit kalorie bude - SILOVÝ TRÉNINK



Zde to funguje na tom, že na tréninku spálíte nějaké kalorie, ale určitě to nebude hlavní náplní toho tréninku, půjde nám spíše o dlouhodobý účinek a to nabírání svalů, které nám v budoucnu díky zvýšení bazálního metabolismu, zvýší počet spálených kalorií, prakticky dá se říct, že bez práce :D


Třetím způsobem může být zvýšení vaší NEAT aktivity



To je aktivita, která se nepočítá jako trénink - to znamená například procházka se psem, uklízení bytu nebo jen tak se prostě potulovat nebo natáčet YOUTUBE videa jako já... ehm dole je video, takže vlastně číst nemusíte a raději se vlastně koukněte na to video :D


Čtvrtý způsobem budou - SUPLEMENTY


Ale zde bych se vyhnul nějakým předraženým "spalovačům tuku", jelikož když se podíváte na složení, tak je to levný kofein, zelený čaj a nějaká forma synefrinu.

Takže zde vám bohatě postačí kofeinové tablety, nebo káva a nebo nějaký energy drink bez cukru.

Kofein funguje na bázi zvýšení tepové frekvence a trochu termoregulace a tak spálíte na tréninku o něco málo více kcal a prakticky zase bez práce.


Poslední možností bude - JÍDELNÍČEK


Tím nechci říkat, že musíte mít přísnou dietu, ale pozorovat váš příjem bílkovin, jelikož ty jsou pro organismus nejnáročnější na zpracování a tím pádem tělo vyvine více energie = pálíte více kcal tím, že jíte větší množství bílkovin.

PS: je to jen pár kcal, ale i to se občas hodí.




36 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page