top of page

Proměna II. - Z hubeňoura na závodní prkna

David Starck, kluk z malého města v Plzeňském kraji s jménem Kralovice. David za námi přišel jako jeden z prvních oficiálních klientů a ihned si zamiloval kulturistický trénink ( to se ho drží pořád a dokonce chce profi kartu).


Když začínal tak to byl klučina s 20kg a to i s postelí a samotnému se mu povedlo se vypapat na podobu jakou vidíte na fotce nahoře a vlevo z vašeho pohledu. V tuto dobu nás oslovil s pomocí s tréninkem a do začátku i s jídlem. Po prvním měsíci spolupráce ho napadlo, že by chtěl závodit a ta se šlo hned do diety, která trvala 6 měsíců ( nejdelší dieta v jeho případě, poté už jen 3 měsíce max a vždy přišel na plech).


Po této dietě se šlo na závody a hned na Mistrovství Čech 2017 dorostu v kategorii physique. A hned na prvních závodech obsadil krásné 3. místo :) Což ho nakoplo k dalším sezonám a přípravám s tím, že nejspíš nějakou tu genetiku na tento sport má.


Každou sezonu se připravoval jak na jaro tak na podzim, takže nebylo moc prostoru dělat velký progres, ale i tak se nám dařilo celkem úspěšně nabalovat svaly i když pomalu, díky jeho rychlému metabolismu, ale i tak.


Roku 2018 už byl prvním rokem junior a to na některých závodech musel závodit v kategorii mužů, což většinou byli chlapy o 10 let starší, ale i tak bral většinou pátá místa. Teď si řeknete nic moc, ale berme v potaz druhou závodní sezonu, rychlí metabolismus, dvě práce, škola a dojíždění do Plzně každej den = tak 4 - 6h max spánku na den. Na tyto podmínky skvělý posun a ještě lepší, že dokázal porazit chlapy co makají mnohem déle než on.


Rok 2019 přinesl zatím asi neúspěšnější sezonu a nejlepší formu co jsme zatím mohli na prkna přinést. První bylo Mistrovství Čech a zase krásné 3. místo, kde nám druhé místo uteklo jen o kousek a na prvního, musíme uznat, jsme vážně neměli.


Ale s nejlepší formou jsme přišli až na konci roku v oblíbených Čelákovicích a i když zde byla mnohem větší konkurence a umístění moc nedopadlo, tak forma byla skvělá a i tak jsme byli spokojení.


Rozdíl mezi 2017 - 2019 je 7kg a prakticky bez "objemové" přípravy, takže celoročně ve formě, což je skoro až neuvěřitelné a brzy to vidím na 90kg čisté svalové hmoty.


Takž kdo by měl zájem o závodní prkna v kulturistice, tak i tyto služby máme v repertoáru a nebojíme se vás připravit. Stačí jen napsat a můžeme začít.


PS: David si už zvládá prakticky sám upravovat jídelníček, jen radíme jak si má co nastavit a v tréninku děláme jen malé změny a úpravy techniky a o tom by po pár letech spolupráce měla být.

14 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page