top of page

Trénink klienta - David Cheníček leg day

Jelikož bychom vám rádi ukázali naší práci s klienty, tak vám přinášíme nový seriál článků, kde budeme ukazovat různé tréninky s klienty a jak se postupně zlepšují 💪


V dnešním tréninku se jednalo o trénink nohou a jelikož si David chtěl zkusit jak by mohl vypadat kulturistický trénink, tak jsme mu tu slast nemohli odepřít 😀


Jako první cvik jsme zvolili výpady, které rádi používáme jako takový "zahřívací" cvik před tréninkem nohou (prakticky u všech našich klientů). Takže využíváme toho, že ve Fitness Hulk máme 25-ti metrový trávník a začínáme třemi sériemi výpadů tam a zpět = dohromady nějakých 150m.


Druhým cvikem byli Hacken dřepy (ano stroj) - stroj jsme zvolili protože se jednalo čistě o kulturistický (pumpička) trénink. Ale přidali jsme ještě lehkou pauzu uprostřed dřepu, čímž ucítíte vaše stehna ještě více. Série a opakování zde byli voleni taky čistě pro růst svalů a nakonec to bylo 4x10 ( čtyři série po deseti opakováních). U Hacken dřepů ideálně nepropínejte kolena v horní pozici, klade to pak na ně zbytečný stres navíc.


Třetí cvik byl Goblet dřep s jednoručkou a podloženými patami. Paty podkládáme abychom více zacílili kvadriceps (stehna) a v ideálním případě se cvik cvičí nonstop = bez zastavení v horní pozici a bez propínání kolen. Původně jsme teda chtěli i pauzu v dolní pozici, ale David už tak měl co dělat aby mu nohy neshořeli bolestí.


Čtvrtým cvikem jsme se přesunuli na zadní stranu stehen tudíž hamstringy - zde jsme vlastně dali dohromady rovnou dva cviky a pomalu finišovali trénink. Hamstringy se procvičují dvěma způsoby a to ohybem v koleni a ohybem v kyčli. Dnes jsme zvolil zakopávání v sedě 4x12, což je ohyb v koleni, takže více izolovanější cvik na danou partii. K tomu jsme přidali sled (sáňky), se kterými jsme zvolili chůzi v podřepu a dozadu, kde zaberou prakticky celé nohy, ale je zde kladen důraz více na zadní stranu.


Posledním cvikem už jen na takové doražení byl Wall sit neboli sezení v dřepové pozici a vydržet v ní co nejdéle. Při této variantě má člověk opřená záda o zeď a snaží se držet. V ideálním případě alespoň 30 - 60s. Což bohužel zde už nevyšlo a David to vzdal prakticky po 15-ti vteřinách. Bohužel tento cvik už není na přiloženém videu.



Tento trénink si klidně můžete vyzkoušet i vy sami. Je vhodný jak pro začínající, díky strojům a lehčím variantám dřepů, ale i pro pokročilé jedince, kteří chtějí jen malou změnu od svého tréninku.


Pokud se rozhodnete ho zkusit, tak nám určitě dejte vědět, jak se vám trénink líbil. V komentářích s vámi určitě budem rádi diskutovat o vašich pocitech.


36 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page