top of page

Proměna - Z tlouštíka silovým trojbojařem


Z tlouštíka silovým trojbojařem

Jan Bittengel - pochází z rodiny, kde sportu moc neholdují a to se taky odrazilo na jeho vzhledu. Prakticky do svých 21/22 let byl "tlouštíkem rodiny (teda z té mladší generace). Ostatní členové celkem úspěšný a šel jim skoro každý sport, což nemělo moc dobré dopady na psychické zdraví obézního mladíka a tak se rozhodl s tím něco dělat. Ať už to bylo rozhodnutí kvůli možným zdravotním potížím nebo pro zlepšení sebevědomí. A výsledky se začali dostavovat brzy.



Honza z původní 110kg na 175cm shodil na 75kg a začal nabírat svaly. Na fotkách jsou výsledky cca po dvou letech cvičení. První roky se soustředil hlavně na ten vzhled a tak cvičil prakticky "kulturistický" styl tréninku. Ale změna postavy nakonec přerostla v něco jiného a to životní styl a pak dokonce našel sport zvaný silový trojboj, kde se našel, jelikož postava už nebyla až tak hlavní, ale síla ano.


Tudíž jsme v jeho 27 letech (momentálně je mu 29 a máme společně nejdelší spolupráci, tomu říkáme klient :D) přesli na trénink silového trojboji a hned na začátku bylo jasné, že Honzovi půjdou dřepy - jeho nohy jsou prostě obří a jde mu to prakticky samo.




Jak jsem již zmiňoval na začátku, tak jeho sportovní kariéra nebyla moc pestrá, takže pohybové vzorce se učil déle než ostatní a občas, i po nějakých skoro 9-ti letech cvičení, má trochu problémy.


Ale jak vidíte zhubnout a nabrat svaly jde v pohodě i tak, jen to není hned, jelikož ten tuk se taky nenabíral týden, ale několik let, takže obráceně to funguje podobně.


Rok 2020 si Honza vyzkoušel svoje první závody, kde si jen testovat jaké to je závodit a plány do budoucna jsou jasné a to závodit dále a mít jak silové výkony, tak si zanechat postavu, na které tak tvrdě dřel.





Takže jakou výmluvu máte vy na vaší obezitu? Jde to vždycky, jen se musí chtít a jestli vás příběh Honzy inspiroval, tak se nám můžete ozvat služby a my vám rádi pomůžeme s přeměnou vašeho já k lepšímu a zdravějšímu nebo vás dokonce můžeme připravit na podobné závody.

17 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page