top of page
Obrázek autoraMatěj Hackl

Warm UP!

Všichni kdo už nějaký ten pátek cvičí, a dokonce i většina těch co začínají vi, že je důležité se na výkon nějakým způsobem připravit. První takovou přípravou může být pás a jen lehké zahřátí, ale pak přijde čas na specifičtější přípravu.


A tak jsme si pro vás dneska připravili jeden z nejlepších cviků na mobilitu před dřepem nebo jakýmkoliv cvikem na spodní část těla.


COSSACK SQUAT



Coosack squat je jedním z multidimenzionálních dynamických strečinků. Díky tomu, že se při strečinku hýbete do více stran.


Má skvělý carryover do atletických i silových cviků a prakticky skoro neomezené možnosti progresu.


Uvedeme si pár možností.


1) Level začátečník


Pokud tento pohyb děláte poprvé, tak vám bude stačit vaše váha. Při nasedání na jednu nohu se snažte o to, aby se vám nekulatila záda a radši zkraťte pohyb, než abyste se tam lámali. Můžete i zvednout patu stojné nohy pokud vám to pomůže udržet techniku a dostat se hlouběji.


2) Pokročilejší


Pokud tento cvik už nějaký pátek používáte, tak můžete přidat váhu, kterou budete držet před tělem, to vám zajistí větší protažení a tak více benefitů tohoto cviku. Zde už je lepší mít všechny body kontaktu, jelikož s přidanou váhou už by mohl být cvik nestabilní.


3) Mistr flexibilita


Můžete použít i jako doplňkový cvik ve vašem tréninkovém plánu a použít na nějak klidně progresivní přetížení jako u ostatních cviků - zkuste začít na dosedech na nízký box a můžete skončit i např. u cvičení s SSB (Safety Squat Bar).


gif


15 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page